Featured Content

Cum sa iti faci teme pentru PSP?

Cum sa iti faci teme pentru PSP?Voi posta aici un tutorial relativ simplu , iar temele rezultate vor fi in format *.ptf.Acestea vor fi rulate direct de pe PSP (fara programe ca cxmb) , iar de asemenea riscul de brick este de 0%.

Avem nevoie de :
-custom_psp_theme_creator http://www.fileshare.ro/1052115604.8
-un convertor de imagini (pentru a converti imagini in TGA/PNG)

A).Crearea temei
Prima data trebuie sa creem tema.
Descarcam custom_psp_theme_creator , dezarhivam cu arhivatorul preferat si rulam programul.
Vedem ca avem mai multe categorii :Information , Wallpaper , Category Icons , First Level Icons , Second Level Icons si Others.

Vom folosi convertorul de imagini , pentru a converti wallpaper-ul si iconitele in dimeniunile : 480*272 pentru wallpaper si 64*48 pentru iconite.Extensiile sunt urmoarele : BMP pentru wallpaper si TGA/PNG pentru iconite.

1.Incepem cu Information , unde completam cele 3 casute cum urmeaza : Title (numele temei) , Product ID (scriem orice) si version (versiunea temei -> 1.0).
2.Dam click pe Wallpaper.Aici va trebui sa inseram o imagine in format BMP si de rezolutie 480*272 , care va fi wallpaper-ul temei (imaginea de fundal).Dam click pe butonul "folder" si selectam wallpaper-ul.
3.Mergem la urmatoarea categorie , anume Category Icons.Aici sunt iconitele categoriilor (Settings , Photos , Music , Video , Game , Network , TV).Fiecarei categorii putem schimba iconita , sau o putem lasa pe cea default.Daca vrem sa schimbam iconitele va trebui sa creem propriile noaste iconite cu Paint (sau cu ceva de creat imagini) si sa le atasam temei.Cand avem iconitele create , dam click pe butonul "folder" pentru a selecta iconita fiecare categorii.
4.Navigam catre urmatoarea categorie , First Level Icons.Aici sunt iconitele secundare , cele de sub categoriile generale.Facem exact ca si la pasul 3 (creem iconitele si le atasam).
5.Megem la Second Level Icons.Aici sunt iconitele secundare (cele de sub iconitele primare).Facem exact ca la pasul 3 sau pasul 4.
6.Categoria Others e pentru a vizualiza iconit sau wallpaper inaitne de a le atasa in tema (pentru a le testa).In caz ca nu avem wallpaper , putem sa setam culoarea temei la Theme Color.
7.Pentru a transforma ce am facut pana acum in format *.ptf (pentru PSP) , trebuie sa dam click pe meniul File -> si alegem Export.Dam un nume temei (ex : PSP-Fanatik) , navigam unde vren s-o salvam si dam click pe Save.

B)Instalarea temei pe PSP
Dupa ce am creat tema , trebuie sa o "instalam" pe PSP pentru a o putea folosi.
1.Conectam PSP-ul la PC prin cablu USB.
2.Copiem tema facuta anterior in X:/PSP/THEMES (unde X este litera drive-ului PSP-ului).

C)Utilizarea temei
Pentru a utiliza tema , mergem la categoria Settins -> Theme Settings si selectam tema.

Mentionez ca programul Custom PSP Theme Creator nu este facut de mine , ci de firma Sony.

Enjoy , sper sa va ajute.
Bafta , crsiti_mic.

Autor original:cristi_mic

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu