Featured Content

NEW! [TUTORIAL] Modare psp3000 (mobo ta090v1 mobo ta090v2) si 2000/2004 (mobo ta088v3) prin chickHEN R2

Modare psp3000 (mobo ta090v1 mobo ta090v2) si 2000/2004(mobo ta088v3) prin chickHEN R2

Daca ai de exemplu un PSP 2004 Cod:8C si cu max. ofw 5.03 acesta este un tutorial potrivit pentru tine.

Dragi forumisti si vizitatori al acestui site, nu mi-am propus sa subminez experienta si munca celor care au scris si facut un astfel de tutorial, sau ceva asemanator, pe acest site.
Acest topic vrea sa fie doar o modalitate de intelegere, mai usoara, a pasilor ce trebuie urmati pentru a "moda" un psp3000 sau psp2000 cu mobo(placa de baza) ta088v3.
Aceasta "modare" nu este permanenta, in momentul in care s-a inchis psp-ul la reaprindere veti rula cu official firmware(adica softul original, sau altfel spus pe biospul de la sony).
Deci, dupa modare se va cauta ca psp-ul sa fie tinut in stand-by(asa cum este recomandat la toate electronicele din ziua de astazi).Psp-ul se tine in stand-by apasand scurt pe butonul de pornire-opire in sus(nu mai mult de 3 sec. ca altfel il stingeti).
Pentru inceput, asigurati-va ca aveti un psp din titlul topicului(celalate modele se pot moda la fel dar exista variante de modare definitive). Pentru asta verificati codul de bare din partea dreapta jos(langa mufa de incarcare), acolo veti avea scris la final PSP-x00y(x-ul reprezentand modelul si y-ul zona de provenienta). De asemenea scoateti bateria si verificati cifra si litera inscrisa pe sticker in chenar. Daca este mai mare sau chiar 8c inseamna ca aveti una din placile de baza enumerate mai sus.
In continuare verificati in psp la settings, system info versiunea de firmware ce o aveti. Versiunea necesara modarii este 5.03. Daca nu aveti aceasta versiune va trebui sa ii faceti update. Daca aveti o versiune mai mare(5.50 sau 5.51) nu se poate moda momentan.
Pentru toate aceste operatiuni aveti nevoie de un card in psp-ul dumneavosatra! Cardul trebuie formatat inainte de aceste operatii si psp-ul trebuie trecut la setarile default(cu mentiunea de a selecta umd autostart si cahe pe off) Recomand sa nu aveti umd in psp si sa incarcati bateria psp-ului peste 90%.
Acum , pentru cei ce nu au ofw 5.03, voi explica cum se face update-ul oficial. In primul rand avem nevoie de pachetul de date oficial (descarcati de aici psp firmware 5.03 , nu altceva: http://pspslimhacks.com/psp-firmware/official-firmware-updates/ ). Dezarhivati! Va rezulta un fisier numit eboot.pbp. acest fisier il copiati intr-un folder numit UPDATE(scris cu litere mari cum l-am scris si eu). Acest folder (UPDATE) il copiati in psp in folderul game. Psp-ul trebuie sa aiba bateria incarcata peste 90% si sa fie conectat la o sursa de curent (priza sau pc) pentru siguranta. Acum veti merge din psp la game, la memory stick, de acolo la UPDATE si veti urma pasii pentru update(nu aveti decat sa dati pe tasta x a psp sau sa selectati yes). Cat timp se updateza nu umblati la psp. Dupa ce termina verificati la sistem info versiunea. Nu tratati aceasta operatiune cu usurinta, psp-ul se poate brick-ui(strica software).
1. Urmatorul pas il reprezinta instalarea chickHEN R2 (descarcati si dezarhivati de aici: http://dl.qj.net/Hacks-Exploits/pg/12/fid/26993/catid/114 ). Din dezarhivarea fisierului descarcat vor rezulta 2 foldere numite phat si slim plus un fisier h ( cu extensia .bin) si un readme file. Din folderul slim copiati intreg folderul chickHEN in PICTURES din PSP. Fisierul h il copiati in radacina cardulului psp-ului (langa folderele in care ati copiat pana acum, fara sa-l copiati in vreunul,... sa fie vecin cu pictures, video si care mai sunt pe acolo). Acum deconectati psp-ul de la pc, asigurati-va ca aveti setup default si ca inainte de a copia folderul chickHen in pictures si h langa folderele psp-ului ati formatat cardul. Stingeti psp-ul si aprindeti-l! Acum vom lucra de pe psp.
2.
Mergti la pictures, apoi la memory stick, dupa care la chickHEN si intrati in folder. Daca aveti psp2000 doar intrati si asteptati, pentru psp3000 rulati cu sageata jos pana la ultima poza (nu asteptati sa se incarce pozele).
Pozele au un ou pe ele si o gramada de programare ascunse ! Este probabil ca nu ve-ti reusi din prima. Este normal , nu va alarmati. Cel mai probabil psp-ul se va bloca sau se va stinge. Daca s-a blocat stingeti-l si reaprindeti-l, daca s-a stins reaprindeti-l. Executati operatiunile de mai sus pana cand psp-ul se va restarta singur. Verificati ca la sistem info sa aveti 5.03 chickHEN. Daca da, v-ati descurcat de minune!
Penultimul pas este sa instalati cfw enabler v3.50 (ultimul aparut la ora aceasta si softul recomandat de mine, pentru cultura voastra generala in domeniul psp exista si custom firmware de la echipa GEN-A pentru psp-urile discutate dar nu voi prezenta nimic despre instalarea cfw GEN-A aici) !
3.Pentru asta descarcati cfwenabler v3.50( http://dl.qj.net/Custom-Firmware-Enabler-v3.50-PSP-Homebrew-Applications/pg/12/fid/27257/catid/151 ). Dezarhivati! Intrati in folderul psp rezultat, apoi in folderul game si veti ajunge la un folder CFWenabler. Il copiati(folderul CFWenabler cu continutul lui) in PSP in folderul GAME. Deconectati de la pc si din psp mergeti la game, apoi la memorystick si de acolo la cfw enabler. Acum apasati pe tasta x si selectati yes (programul isi va face treaba si cu x si yes sunte-ti de acord cu operatiunile programului). Psp-ul se va restarta si la system info veti avea 5.03 M33 .
4.Dupa toate aceste lucruri mai aveti de formatat cardul, dupa ce l-ati formatat, apasati pe tasta select a psp-ului si mergeti la umd in meniul vsh aparut(un meniu cu litere mici ce nu se imbumba cu designul meniului psp-ului) si selectati m33drive sau sonyxxx(x reprezentand niste cifre pe care nu mi le amintesc). In meniul vsh va plimbati si selectati cu sagetile (cam la fel ca atunci cand umblati in biosul pc-ului).
Jocurile in format iso si cso (imaginea jocului) le copiati in folderul ISO (in acest folder mai exista un folder numit video, nu va intereseaza, nu-i dati importanta) format in urma ultimei formatari a cardului.

Nota: in cazul in care inchideti psp-ul pierdeti custom firmware si chickHEN. Nu se strica nimic doar se revine la official firmware (am spus si mai sus). Pentru a avea din nou cfw trebuie sa reluati pasii incepand cu instalarea chickHEN , apoi a CFWenabler si a setarilor necesare. Se recomanda pastrarea chickHen (si a fisierului h ) si CFWenabler in psp (in folderele dedicate lor, mai sus mentionate) pentru asemenea situatii, in care din diverse motive se inchide psp-ul.

Software necesar pentru modare (alte ferestre de download)

5.03 ChickHEN Enabler Revision 2 - http://www.girlshare.ro/690179.6

Custom Firmware Enabler v3.50 - http://www.girlshare.ro/690180.7

# Daca toate ferestrele de download au expirat va rog sa lasati un coment pe site si le voi schimba cat de repede pot.

Multumim pentru acest tutorial exceptional lui randra.

14 comentarii:

dani_ryder2008 spunea...

Salut,am citit pe un forum ca dupa modarea asta nu pot adauga noi teme consolei deoarece aceasta se va brick-ui.E adevarat?

Anonim spunea...

VA MULTUMSC MULT DECAND IN CERC SA FAC REABA ASTA SANTETI TARI SUPER

Unknown spunea...

SALUT AM FACUT TOTUL CUM SCRIE DAR CAND VREAU SA DAU DRUMUL LA JOC NU IMI MERGE IMI APARE O ERORE CEVA DE GENUL ASTA THE GAME NOT BE STARTED (800201 48)DACA POTI SA MA AJUTI AS FI TARE RECUNASCATOR ID MEU ESTE mihut_robert@yahoo.com

mety90 spunea...

Si eu intampin aceeasi problema. Spune-mi si mie mie ce trebuie sa-i fac ca sa ma pot juca :(

Anonim spunea...

sal detin un psp 2004.v5.50.cod 8A.MA PUTETI AJUTA SA AL MODEZ CA MA DISPERAT!!!

Anonim spunea...

care se pricepe sa modeze psp 3004 slim vers5.03...cod 8d...id meu este minea212...

Anonim spunea...

care se pricepe sa modeze psp 3004 slim vers5.03...cod 8d...id meu este minea212...

Anonim spunea...

atentie sa nu le brickuiti
ca eu lam brickuit pe al meu psp 2003 8c tv088v3 sunt date naibi aveti grija mare

florin spunea...

sunt nehacuibile si la 5.03 nu jucati nici un joc nou lansat daca il trimiti la sony nu il mai primesti inapoi sau daca da te du in judecata si te acuza de piraterie asa ca numai bn daca le bricuiti pe cale 3000 si 2000 ta088v3 deocamdata nu se pot debricuii numai cei de la sony pot si sunt sigur ca nu o sa ne zica cum sa o facel pt ca schimbarea placi de baza nu cred ca e o modalitate daca stiti voi altceva si doriti sa spuneti astept sugesti dar nu cred ca

Anonim spunea...

daca am o versiune firmware mai mare are ceva adica am versiunea 6.37

Anonim spunea...

bai da imi arata o eroare ma ajutati va rog

Anonim spunea...

Salut, am un PSP 2003 cod 8b cu 5.03 si de fiecare data cand il modez (am incercat 100 de variante) imi vede jocul pe card dar cand intru in el ma imi da error format din niste cifre..
Daca ma poate ajuta cineva la ID CSTRIKE.GUNGAME Merci

Anonim spunea...

Salut, m-am grabit cu comentariul, eram cu cstrike (id) am facut ce zicea in tutorial si merge perfect!!!
Esti cel mai tare nene, meriti o bere ;) eu sunt din CT, tu?

Anonim spunea...

Salutare - Am un model 2004 data code 8c cu versiune 6.61 ..il pot moda cu 6.61 PRO-C F3??

Trimiteți un comentariu