Featured Content

Carduri Memory Stick Pro Duo Fake sau Genuine

Fiţi foarte atenţi când cumpăraţi carduri Memory Stick pro duo de pe diferite site-uri cum ar fi Okazii.ro sau forumuri. Se găsesc o mulţime de persoane care vând la preţuri scăzute carduri de memorie Sony. Acelea sunt fake-uri sau altfel spus mărci OEM.

Din fericire nu seamănă exact cu modelul original şi au câteva elemente care le diferenţiază. Mai jos sunt enumerate doar cele mai importante şi decisive în acelaşi timp, elemente:


 

  1. Toate cardurile de generaţie nouă SONY Mark2 au următoarele coduri de culoare: MS-MT1G,MS-MT2G, MS-MT4G, MS-MT8G, MS-MT16G. Deasemenea şi cele vechi non-Mark2 au următoarele coduri: MSX-M1GST/X, MSX-M2GS/X, MSX-M4GS/X, MSX-M8GS/X.
  2. Majoritatea stick-urilor false Sony nu au codurile colorate corect: MSX-M1GST/X, MSX-M2GST/X, MSX-M4GST/X, MSX-M8GST/X şi mai mult decât atât, au un caracter “T” ataşat greşit pe pliantul din interior. ATENTIE! însă, noile modele fake au început să aibă şi ele codurile de culoare corecte. Acestea conţin şi o hologramă ce nu se găseşte pe nici un ambalaj original.
  3. Toate stick-urile Sony originale (de la 1GB la 16GB) au un sistem de capsare a blisterelor 8+6+8 sau  9+6+9. Toate acestea sunt asemănătoare unei capse presată la cald pe partea stângă, dreaptă şi în partea de sus. Vechile memory stick-uri genuine Sony au un sistem de capsare 9+6+9 in partea stângă, cea de sus şi în dreapta. Toate acestea trebuie să fie perfect aliniate, altfel aveţi parte de o variantă falsă mai nouă.
  4. Toate cardurile fake Sony au un sistem de capsare 3+0+3, dar capsele sunt rotunde şi presate fără căldură sau au toate marginile lipite la cald în linie. Cardurile originale NU vin cu prospecte “SONY IC Recording Media Memory Stick Pro Duo” în 14 limbi! Deobicei pliantele false sunt printate pe hârtie reciclată (nu că asta ar fii ceva rău, dimportivă) având un aspect oarecum îmbătrânit şi fiind printate cu vopsea de proasta calitate (slabă ca şi contrast).
  5. Pentru cei care aveţi un PSP la îndemână, înainte să cumpăraţi se poate face o verificare din meniul PSP-ului. Tot ce trebuie să faceţi este să vă duceţi către un meniu care foloseşte Memory Stick-ul (muzică, video, jocuri) să apăsaţi triunghi, să selectaţi mai departe “Information şi să vedeţi dacă este MagicGate. Dacă apar mesaje de genul “Unknown” sau “Unsupported” aveţi de-a face cu un card fake.

Mai jos aveţi două imagini a doua pachete. Cel din stanga este Fake, iar cel din dreapta este original, dar modelul mai vechi de MS.

1189_2 11b3_2

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu